Relatoria gràfica del webinar feta per l'il·lustrador Martin Tognola

Lucha contra las privatizaciones sanitarias y experiencias a Europa durante la Covid19

A final del mes de maig d’enguany, encara sota un confinament estricte a causa de la pandèmia provocada per la Covid-19, vam decidir impulsar un webinar amb una colla de companyes d’arreu d’Europa per conèixer i compartir experiències de lluita contra les privatitzacions sanitàries. La pandèmia mundial havia destapat les vergonyes i mancances del nostre model sanitari. Els efectes de les retallades i la privatització en la sanitat pública es feien notar en un moment de màxima pressió sobre el sistema

 

Per això, ens vam organitzar conjuntament amb l’European Network against privatization and commercialization of Health and Social protection, el People’s Health Movement, el Public Services International i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), un webinar que vam titular “Per què la privatització és dolenta per la salut. Experiències a Europa durant el Covid19”

 

Per parlar de totes aquestes qüestions, vam convidar un grup d’activistes d’arreu d’Europa per compartir experiències, lluites i dibuixar conjuntament possibles accions de futur.

 

Vittorio Agnoletto, doctor en medicina, professor a la Universitat Estatal de Milà, activista en Medicina Democràtica i ex membre de Parlament Europeu.

 

Manuel Galiñanes, metge i membre de Marea Blanca de Barcelona

 

Véronique Lorge, infermera, sindicalista de CGSP i membre de l’European Network en contra de la privatizació i la comercializació de la salut i la protecció social

 

Luca Scarpiello, responsable de salut i protecció social de l’European Public Services Union (EPSU)

 

Chiara Bodini, metgessa especialitzada en malalties infeccioses i salut pública. Doctora per la Universidad de Bolonia centrada en el paper dels moviments socials en el foment de la salut. 

 

Tot seguit us oferim la gravació del webinar i us recomanem la crònica al Crític que va fer l'Elena Parreño.