FORMACIÓ

Realització de la Universitat Internacional per la Salut dels Pobles (IPHU). El novembre de 2020 se celebrarà a Barcelona i per primer cop a l’Estat espanyol, la International People’s Health University (IPHU), una iniciativa de formació activista del People’s Health Movement (PHM) que oferirà tallers al voltant dels dos grans eixos temàtics: privatització i accés universal i de qualitat a la salut. Els tallers aniran a càrrec d’experts/ es en cadascuna de les branques i respondran a un enfocament de pedagogia activista. S’hi combinaran sessions teòriques i sessions pràctiques enfocades a la producció d’estratègies, acords i eines d’acció col·lectiva. 

La celebració de la IPHU és, a més, un pas per a articular una xarxa catalana vinculada a la PHM per treballar conjuntament en la defensa i enfortiment del dret a la salut a nivell internacional. A partir de les sessions de la IPHU, preveiem la creació de càpsules o tallers que permetin descentralitzar i amplificar els aprenentatges entre més col·lectius i territoris.

Procés de recerca. A partir d’unes línies d’investigació acordades pel Grup Motor s’iniciarà la recerca dirigida a generar coneixement compartit sobre qüestions clau pel moviment i que serviran de base per les accions de comunicació, sensibilització i incidència. 

Elaboració de recursos pedagògics. Les sessions de treball i d’intercanvi d’experiències i experteses realitzades en el procés deixaran reflexions, coneixements i eines pràctiques molt valuoses pels moviments socials i pel dret a la salut d’arreu. En aquest sentit considerem elaborar i publicar materials pedagògics que recullin els continguts i resultats de la IPHU, així com l’elaboració d’un manual d’incidència política amb i per activistes pel dret a la salut.