Un any més arriba als Cinemes Girona la Mostra: Salut, Drets, Acció. Un espai de trobada que convida a reflexionar sobre una lluita global: la defensa pel dret a la salut. Ja pots veure l'spot de la Mostra de Cinema 2016! Tindrà lloc del 21 d'abril al 5 de maig als Cinemes Girona de Barcelona. 3 documentals i 3 debats imperdibles! T'esperem!

Femmes Juristes pour les droites dela femme et de l'enfant (FJDF)

Advocades per a la promoció dels drets de les dones i l'accés a la justícia

Tags

La ONG FJDF (Dones juristes pels drets de la dona i de l’infant) és una organització creada l’any 1999 a iniciativa de 9 dones estudiants de Dret a la població de Goma. Opera a la provincia de Nord-Kivu, a les ciutats de Butembo, Beni i als territoris de Lubero i Beni a la República Democràtica del Congo. El programa principal de l’entitat és donar a conèixer els drets de la dona i de l’infant amb l’objectiu de lluitar contra la ignorància dels textos legals, denunciar la seva violació, adoptar actituds i comportaments positius i actuar de manera preventiva. L’any 2012, tot i la inestabilitat del país, van realitzar 20 visites de terreny continuades implicant diversos agents a les comunitats concernides.

Collectiff de Femmes Journalistes (CFJ)

Dones dels mitjans per a un col·lectiu independent, els drets humans, la justícia i contra les violències sexuals
Col·lectiu de dones periodistes que es va establir l’any 2009 a Butembo, el nord de la província de Kivu a la República Democràtica del Congo (RDC). L'organització té com a objectiu qüestionar la desigualtat de gènere als mitjans de comunicació, fomentar la promoció per posar fi a la violència de gènere; així com promoure els drets de la dona i la participació cívica i política de les dones. Per tal de complir la seva missió, CFJ treballa en la producción de vídeos amb organitzacions basades en la comunitat de les dones. També ofereix capacitació professional per a dones periodistes; cursos de formació per a desenvolupar les habilitats de les periodistes en la traducció; així com la difusió dels drets humans en els diversos idiomes parlats a la República Democràtica del Congo.
És advocada, periodista, locutora de ràdio i activista pels drets de la dona, la infancia i la llibertat de premsa a la República Democràtica del Congo (RDC). Va estudiar dret a la Universtitat Oficial de Bukay. Desde que va denunciar la violència sexual que pateixen les dones del seu país, en guerra desde 1996, ha patit diverses amenaces de mort. Treballa per a una ràdio emissora de la Misió d’Estabilització de les Naciones Unides al Congo (MONUSCO). L’any 2014 va ser guardonada amb el Premi Príncep d’Astúries a la Concòrdia. Caddy Adzuba ha denunciat les tortures i violacions de les que són víctimes les dones y les nenes congoleses, promovent la seva reinserció a la societat.

Juan Ciudad ONGD

Vetllant perquè cada dia més persones accedeixin a serveis sociosanitaris
Juan Ciudad ONGD és una Organització No Governamental per al Desenvolupament (ONGD) creada per l’Ordre Hospitalària de Sant Joan de Déu a Espanya l’any 1991. Treballa en l’àmbit social i sanitari desde la Cooperació Internacional amb una atenció especial al dret a la salut. Promou l’accés de totes les persones a serveis d’atenció sociosanitària. La organització ha estat particularment implicada en la lluita contra l’Ebola a països de l’África occidental. A causa d’aquesta malaltia, l’Ordre ha perdut en total a 18 persones entre Germans i col·laboradors dels seus Hospitals a Liberia i Sierra Leone, entre ells, dos missioners espanyols Miguel Pajares, sacerdot i infermer, i Manuel García Viejo, cirugià.
APHA és una associació estatunidenca que vetlla pel dret a la salut de totes les persones i les comunitats. És una de les poques organitzacions que influeixen en la política federal dels Estats Units. Compta amb un recorregut de 140 anys d’història i en el seu sí reuneix membres de tots els camps de la salut pública nordamericana.
Veure més