Conflict Minerals

La denúncia dels conflictes provocats per l'extracció de minerals per a la tecnologia
Una campanya de Justícia i Pau, iniciada el 2014, per donar a conèixer la relació que hi ha entre els productes tecnològics i els conflictes armats i violacions dels drets humans als països on s'extreuen els minerals necessaris per a la seva fabricació, com l'or. Col·laboren molt estretament amb entitats de la RDC.

Human Rights Watch

Protegint els drets, salvant les vides
Human Rights Watch és una organització no governamental sense afany de lucre, internacional i independent, que defensa els drets de les persones en 90 països, denunciant els abusos i posant els responsables davant la justícia. Formada per més de 400 membres situats a tot el món, investiga minuciosament abusos, exposa àmpliament els fets i pressiona sobre els qui ostenten el poder perquè es respectin els drets i s'asseguri la justícia.

Amnistia Internacional

L'activisme per defensar els drets humans a tot el món
Amnistia Internacional és un moviment mundial, democràtic i independent, amb més de 7 milions de socis i sòcies, que actua en gairebé tots els països del món perquè totes les persones puguin gaudir dels seus drets humans. Un dels seus senyals d'identitat és l'activisme, organitzat sobretot en grups locals que actuen en el seu àmbit territorial.

Centro Terra Viva - Estudos e Advocacia Ambiental

Incidint en una gestió ambiental participativa i justa
ONG de Moçambic de recerca i intervenció ambiental, col·laboradora de Medicus Mundi. Reuneix professionals de diferents àrees de gestió del medi ambient i dels recursos naturals. Especialment, treballen el Dret Ambiental, la conservació i gestió del medi ambient, la informació i educació, l'economia rural i la sociologia ambiental. Un dels seus principals objectius és el de promoure una gestió ambiental participativa i basada en la justícia

Fairtrade Ibérica

La promoció del comerç just
Fairtrade Ibèrica és una associació sense ànim de lucre fundada amb el suport d'entitats de cooperació al desenvolupament, consumidors, medi ambient i d'acció social en general. El seu eix principal de treball és la sensibilització i informació sobre el comerç just, amb l'objectiu d'aconseguir una millora en les condicions de vida dels productors. La certificació Fairtrade és un sistema internacional que garanteix mitjançant un segell que els productes compleixen amb els criteris de comerç just.

Global Population Speak Out

Sensibilitzant sobre les conseqüències del creixement de la població
Global Population Speak Out uneix científics, acadèmics, líders d'opinió i milers d'ecologistes i ciutadans per sensibilitzar i cridar l'atenció, a través de diverses campanyes, sobre la crisi que planteja el creixement de la població humana i les conseqüències en el medi ambient. Està coordinada per l'Institut de Població i el Population Media Center.
Veure més