Death by design

El costat fosc que ens amaga la revolució tecnològica
Els consumidors adoren els seus telèfons intel.ligents, tauletes i portàtils. Hi ha una allau constant de nous aparells al mercat amb promeses de millor connectivitat, entreteniment sense fi i immediatesa informativa. Els números són impactants. El 2020, quatre mil milions de persones tindran un ordinador personal. Cinc mil milions tindran un telèfon mòbil. Però aquesta revolució té un costat fosc, amagat dels consumidors. Sue Williams investiga les interioritats de la indústria electrònica i descobreix com fins i tot els aparells més petits tenen costos mortals per al medi ambient i la salut. Des de les fàbriques més opaques de la Xina a l’alta tecnologia de Silicon Valley, el documental va narrant una història de degradació mediambiental que provoca tragèdies en l’àmbit de la salut i que ens acosta ràpidament a un punt de no retorn entre consumisme i sostenibilitat.

A thousand girls like me

L’abús sexual no entén de fronteres

Dirigida per Sahra Mani

Lluites relacionades Free Women Writers, Women for Afghan Women (WAW) , Nazra, Women in front

Mostra 2018

La Khatera, una dona afgana de 23 anys, s'oposa a la voluntat de la seva família i a les tradicions del seu país per buscar justícia pels anys d'abusos sexuals als quals ha estat sotmesa per part del seu pare. La seva lluita obstinada posa en evidència els defectes del sistema judicial afgà i mostra la desprotecció de les dones per poder fer sentir la seva veu. Així i tot, la seva batalla acaba per demostrar el poder de l'acció sobre la por.
L’oscaritzat director Charles Ferguson (Inside Job, No End in Sight) aborda en aquest documental els reptes i solucions que presenta una de les qüestions més greus de la nostra era: el canvi climàtic. Ferguson analitza els principals factors que intervenen en aquest fenomen mundial i què podem fer per resoldre aquesta crisi. Time to Choose deixa un missatge clar als espectadors: comptem amb les eines i el coneixement necessaris per començar a prendre mesures i combatre aquesta amenaça global des d’aquest moment.

Vivir sin aire

La contaminació causa més morts que els accidents de trànsit

Dirigida per Dunia Ramiro y Cesc Tomàs

Lluites relacionades Plataforma per la qualitat de l'aire, 350BCN, Ecologistes en acció, Projecte Captor

Mostra 2018

La contaminació causa més morts que els accidents de trànsit però, no obstant això, genera menys consens a l'hora de combatre-la. Malgrat els advertiments de l'OMS, les principals ciutats espanyoles segueixen superant els límits recomanables per a la salut humana. Al 2008, El Escarabajo Verde va emetre el primer programa dedicat íntegrament a la pol·lució. Deu anys més tard, volem saber si avui, per fi, es respira millor a les ciutats.
A Cabo Delgado, Moçambic, la pobresa de la població i la riquesa del subsòl continuen sent inconciliables, fins al punt de provocar la mort a centenars de miners artesanals. El Marcelino s'endinsa a la terra intentant trobar robí en un forat com en el que va morir el seu germà. El Toni treballa sense descans en una mina on amb prou feines hi queda or. Aquestes són només dues de les històries d'aquest recòndit lloc del planeta, però… sabies que la teva salut també depèn de la seva feina?

Nowhere to Hide

Nori, l’infermer iraquià disposat a construïr enmig de la destrucció
Aquest premiat documental narra la història de Nori Sharif, un infermer iraquià, pare de quatre fills, que lluita per la seva supervivència i la de la seva família en una regió on la guerra s’ha convertit en la norma. Càmera en mà, el protagonista enregistrarà durant cinc anys la seva vida en una de les províncies més perilloses de l’Iraq: Diyala. Seguirem el Nori en el seu esdevenir quotidià i descobrirem la destrucció que l’envolta, acorralat entre el creixent domini d’ISIS i les milícies iraquianes. Però també serem testimonis de la persistència i l’esperança d’un home disposat a construir enmig de la destrucció.
Veure més