Life above all

Quan el VIH/Sida posa en perill molt més que la vida: la família, l'adolescència, la convivència...

Dirigida per Oliver Schmitz

Tags VIH/Sida, Àfrica, Tractament mèdic, Salut pública, Mortalitat

Chanda, una noia de 12 anys d’un petit poble prop de Johannesburg, ha de lluitar contra els rumors que estan destruint la seva família. Una història de ficció que explora els tabús culturals, l’adolescència i la religió des de l’òptica del VIH/SIDA, i que ens permet reflexionar sobre l’estigma, la discriminació i la vulneració dels drets humans.

Water First

Un heroi anònim que té molt clar què és prioritari per aconseguir garantir la salut i l'empoderament d'un país.
Carlos Banda és un bomber de Malawi convertit en "l'home de l'aigua". A través de la seva inspiradora història, l'aigua es presenta com la solució a molts dels problemes del seu empobrit país. De la fam i la pobresa als drets de les dones, del VIH/SIDA a la sostenibilitat ambiental, Banda deixa clar que la millor manera d'ajudar i capacitar les persones és posar l'aigua en primer lloc.

Els oblidats dels oblidats

Aquella línia tan fina des de la qual torna a dibuixar-se la dignitat de l'ésser humà.

Dirigida per Carles Caparrós

Tags Drets humans, Àfrica, Salut pública, Pobresa, Malalties mentals

Lluites relacionades AÏMA, Carles Caparrós i Obiols

Un documental que ens mostra la situació de la major part de les persones amb malalties mentals a l’Àfrica a través de la figura de Grégoire Ahongbonon, un reparador de pneumàtics de Benín, que un dia va decidir dedicar-se per complet a tractar i reinserir a la societat “els oblidats dels oblidats”.

África es nombre de mujer

Veus i mirades de dones empoderades al davant i al darrera de la càmera.

Dirigida per Wanjiru Kinyanjui, Bridget Pick-ering, Ingrid Sinclair.

Tags Drets sexuals, Gènere, Drets reproductius, Empoderament, Mujer, Àfrica

Lluites relacionades WMM, Njoki Ndung'u

A través de la càmera, tres directores africanes mostren la vida de tres dones de l’Àfrica: Amai Rose, mestressa de casa i dona de negocis; Phuti Ragophala, directora d’una escola; i l’advocada Njoki Ndung’u, política i activista pels drets sexuals i reproductius. Totes tres lluiten per aconseguir transformacions radicals del seu entorn. Tres històries que ens ofereixen una imatge ben diferent als estereotips que sovint es tenen de les dones d’aquest continent.

Los dioses de verdad tienen huesos

Migracions forçoses d'infants de Guinea Bissau a Europa, causades per l'absència d'un sistema nacional de salut.

Dirigida per Belén Santos i David Alfaro

Tags Àfrica, Tractament mèdic, Mortalitat, Infància, Pobresa, Atenció sanitària, Conflicte, Salut pública

Lluites relacionades AIDA

A Guinea Bissau, un dels països més pobres del món, els nens i nenes amb greus problemes cardíacs han de ser evacuats per tal de rebre tractament. Les dificultats per dur a terme aquestes evaquacions, derivades sobretot de la inestable situació política del país, posen en evidència les conseqüències de la manca d'un sistema de salut pública, alhora que mostra la lluita de la societat guineana per seguir endavant.

Dr Jack's Journey

En un món on globalització signifiqués diversitat, els avenços científics no entrarien en conflicte amb el coneixement i els beneficis de la medicina tradicional.

Dirigida per Mark Turner

Tags Medicina tradicional, Àfrica

Lluites relacionades SAMTECH

La conjunció de medicina tradicional i occidental segueix essent un dels grans temes de debat a l’Àfrica. El doctor Jack Githae, de Kenya, és un gran especialista en les propietats curatives de la gran varietat de plantes que creixen per tot el territori. Des de la seva experiència se’ns planteja la necessitat de no abandonar aquest camí a l’hora de dissenyar els tractaments de salut en els països africans.
Veure més