Aquesta és una de les preguntes que es formula aquest documental, que exposa els efectes del creixement de la població en el medi ambient, però també en la qualitat de vida de les persones, en un món on cada vegada hi ha més pobresa i desigualtats. A través de testimonis d’activistes i experts en salut, el film parlarà sobre qüestions com la planificació familiar com a una de les solucions per reduir la pobresa, però també hi haurà intervencions reveladores sobre quins actors juguen un paper important perquè aquestes solucions no arribin.

Ndoto za Elibidi

Sensibilitzar des de la ficció i l'humor alleugereix la dura realitat de l'estigma i els tabús al voltant del VIH/Sida.

Dirigida per Kamau Wa Ndung’u i Nick Reding

Tags Atenció sanitària, Àfrica, Empoderament, VIH/Sida, Salut pública

Lluites relacionades S.A.F.E., FHOK

“Ndoto Za Elibidi ” va ser concebuda originalment com una obra de teatre amb actors dels suburbis de Nairobi. Aquesta història Suahili parla de l'acceptació i de l'amor en la vivència de les persones afectades pel VIH/SIDA. El film narra les aventures i desventures d'un matrimoni i de les seves quatre filles adolescents: relacions afectives, familiars, VIH, tabús, supersticions, la vida al gueto, etc. La pel·lícula mescla la representació teatral realitzada en els suburbis de Nairobi amb la ficció rodada amb els mateixos actors. Aquesta combinació ens porta a dos viatges paral·lels: la història narrada com a ficció, i la seva visió a través dels ulls del públic del gueto que veu l’obra de teatre. El producte final ens ofereix una extraordinària posició com a espectadors i espectadores de la iniciativa de sensibilització local, alhora que ens apropa a la realitat del VIH/SIDA en el context kenyà.

África es nombre de mujer

Veus i mirades de dones empoderades al davant i al darrera de la càmera.

Dirigida per Wanjiru Kinyanjui, Bridget Pick-ering, Ingrid Sinclair.

Tags Drets sexuals, Gènere, Drets reproductius, Empoderament, Mujer, Àfrica

Lluites relacionades WMM, Njoki Ndung'u

A través de la càmera, tres directores africanes mostren la vida de tres dones de l’Àfrica: Amai Rose, mestressa de casa i dona de negocis; Phuti Ragophala, directora d’una escola; i l’advocada Njoki Ndung’u, política i activista pels drets sexuals i reproductius. Totes tres lluiten per aconseguir transformacions radicals del seu entorn. Tres històries que ens ofereixen una imatge ben diferent als estereotips que sovint es tenen de les dones d’aquest continent.

Dr Jack's Journey

En un món on globalització signifiqués diversitat, els avenços científics no entrarien en conflicte amb el coneixement i els beneficis de la medicina tradicional.

Dirigida per Mark Turner

Tags Medicina tradicional, Àfrica

Lluites relacionades SAMTECH

La conjunció de medicina tradicional i occidental segueix essent un dels grans temes de debat a l’Àfrica. El doctor Jack Githae, de Kenya, és un gran especialista en les propietats curatives de la gran varietat de plantes que creixen per tot el territori. Des de la seva experiència se’ns planteja la necessitat de no abandonar aquest camí a l’hora de dissenyar els tractaments de salut en els països africans.

Malaria: Killer Number One

La magnitud del poder de destrucció d'una malaltia depèn directament de les condicions de l'entorn.
La malària és la primera causa de mort en molts països del sud del Sàhara. Etiòpia és un dels llocs on la incidència és més gran. La pobresa extrema, la malnutrició i la manca d’atenció sanitària ajuden la malaltia a estendre’s ràpidament. Davant d’aquesta situació, els esforços es dirigeixen a trobar noves cures (la resistència als medicaments contra la malària és un problema creixent a l’Àfrica), augmentar la prevenció i fer arribar l’atenció sanitària al màxim nombre de població. Donada la manca de recursos del país, la participació de la comunitat internacional és bàsica.

El jardinero fiel

Una ficció sobre la corrupció i l'explotació a l'Àfrica per la indústria farmacèutica.

Dirigida per Fernando Meirelles

Tags Àfrica, Assajos clínics, Corrupció, Indústria farmacèutica, Medicaments, Negoci, Tuberculosi

Lluites relacionades BUKOPHARMA

Basada en la novel·la de John Le Carré, la pel·lícula narra les indagacions d’un diplomàtic britànic a Nairobi per esbrinar les conspiracions i les corrupteles que s’amaguen darrere l’assassinat de la seva dona, una activista que treballava al nord de Kenya. Ferit pels rumors al voltant de suposades infidelitats de la seva esposa, Justin està decidit a acabar la recerca que ella va endegar sobre un escàndol de la indústria farmacèutica. Les seves investigacions posaran al descobert l’explotació que pateix l’Àfrica com a conseqüència de l’aliança entre els governs i les grans corporacions farmacèutiques.
Veure més