El II Encontre Artístic Internacional arrenca amb tallers sobre la violència de gènere a les escoles d'art de Catalunya
El II Encontre Artístic Internacional comença amb la participació de diverses escoles d’art i instituts catalans per conscienciar l’alumnat sobre la violència de gènere a través de l’art. Els tallers es faran a l'octubre, novembre i desembre, i inclouen la visualització del documental WOMAN i dinàmiques creatives.
El II Encontre Artístic Internacional comptarà amb la participació confirmada de La Llotja – Escola d'Art i Disseny de Barcelona, l'Escola d'Art de Tarragona, l'Institut Sobrequés de Girona i l’Aula Municipal de Teatre de Lleida. Aquests centres acolliran en els tallers que es duran a terme entre octubre i desembre, amb el focus posat en el muralisme, l'escultura i la creativitat artística per sensibilitzar sobre la violència de gènere.
Activitats educatives per combatre la violència de gènere al sud global
Els tallers, estructurats en dues o tres sessions, inclouen la visualització del documental WOMAN i diverses dinàmiques participatives. L’objectiu és educar l’alumnat sobre els diferents tipus de violència, amb un enfocament especial sobre el cas de Moçambic, trencant estereotips i aprofundint en la relació entre la violència de gènere i la salut.
De fet, la pel·lícula produïda per Kanaki Films i Medicus Mundi Mediterrània explica el cas de Josina Machel, filla del primer president, qui demostra que la violència de gènere no distingeix entre estrats socials. Així, ella ha obert una nova generació de dones polièdriques, poderoses, apassionades i lluitadores que alcen la veu per a combatre la desigualtat des del hip-hop, el rap, la poesia, la justícia i els moviments socials del país.
Concurs artístic amb un premi de 10.000 euros
Després dels tallers, els alumnes hauran de desenvolupar una proposta artística per un esdeveniment públic que impliqui la participació d’un artista internacional ja que es busca la relació entre el nord i el sud global en què els alumnes puguin conèixer altres perspectives sobre la violència de gènere i l'art.
Així, l'obra i l'esdeveniment també conté un caràcter multicultural. La millor proposta guanyarà un premi de 10.000 euros per organitzar l’esdeveniment, i l'escola guanyadora rebrà un premi addicional de 1.500 euros.