II Encontre Artístic Internacional per a la prevenció de la violència de gènere

Obertes les candidatures del II Encontre Artístic Internacional per a la prevenció de la violència de gènere

Els centres artístics interessats a participar en una nova edició d’aquest concurs de creació artística tenen temps per inscriure’s fins al pròxim 10 de juliol.


Torna una nova edició de l’Encontre Artístic Internacional per a la prevenció de la violència masclista, un concurs de creació artística que enguany s’emmarca dins la campanya Salut, Drets Acció de Medicus Mundi. 

 

El concurs, que està adreçat a estudiants de disciplines artístiques d’arreu de Catalunya, consta de dues parts diferenciades: la primera, de formació i reflexió a través de tallers en gènere i prevenció de la violència masclista amb el suport del documental WOMAN de Medicus Mundi Mediterrània i, una segona etapa, de creació i presentació de propostes artístiques i organitzatives del II Encontre Artístic Internacional per a la prevenció de la violència masclista.

 

 

La proposta seleccionada rebrà 10.000 € per materialitzar l’obra i dissenyar l’acte final de celebració que tindrà lloc el maig de 2025, així com 1.500 € de beca

 

 

 

L’Escola d’Art d’Olot, guanyadora de la primera edició

 

Els projectes presentats en la primera edició que es va dur a terme durant el curs 2022-2023 van ser tots molt engrescadors i no va ser fàcil triar-ne només un. La guanyadora va ser la proposta feta per l’Escola d’Art d’Olot. El projecte va guanyar per l’originalitat i la creativitat de l’obra proposada, per la claredat del missatge i la qualitat del treball artístic presentat així com per la seva capacitat de crear llaços amb entitats del territori i sortir de l’àmbit de l’escola. 

 

 

Els altres centres participants van ser l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona, l’Escola d’Art La Industrial de Barcelona i l’Institut de batxillerat artístic Eugeni d’Ors de Badalona. 

 

 

Com participar en concurs?

 

 

Si pertanys a una escola, un taller o una classe relacionada amb qualsevol disciplina artística d’arreu de Catalunya anima’t a participar i fes la inscripció escrivint aquí fins al pròxim 10 de juliol.