Logo tectònic. Festival de cinema per sacsejar el món

Programación de Salud, Derechos, Acción al Festival Tectónico

En aquest post trobareu totes les projeccions i activitats que des de la Mostra de Cinema Salut, Drets, Acció hem aportat a la programació del Festival Tectònic. Són tres documentals que es podran veure per la plataforma Filmin i dues activitats vinculades, un monòleg i una tertúlia amb activistes de la sanitat, que es podran veure en línia a través de la plataforma YouTube. Esprem que us agradi la programació que us hem preparat per enguany i que participeu de les activitats proposades. Som-hi? 

 

BURNING OUT

Del 28 de setembre a l’1 de novembre per Filmin. 
* Estrena a Catalunya i a l’Estat espanyol.

 

Director: Jérôme le Maire
Gènere cinematogràfic: Documental
País: França
Any: 2017
Durada: 81’

 

Sinopsi: Burning Out és un drama sobre la vida i la mort. Durant dos anys, el director segueix els membres d’una unitat quirurgica en un dels hospitals més grans de París. L’estrès, la manca de personal i les importants retallades pressupostàries fan que els treballadors hagin de lluitar entre ells pels recursos. Mentrestant, la direcció imposa objectius d’eficiència i rendibilitat cada vegada més estrictes.

 

MIDNIGHT FAMILY 

Del 22 al 27 d’octubre per Filmin. 

 

Director: Luke Lorentzen
Gènere cinematogràfic: Documental
País: Mèxic, EEUU
Any: 2019
Minuts: 81’


Sinopsi: A la ciutat de Mèxic el govern opera menys de 45 ambulàncies d'emergència per a una població de 9 milions d'habitants. Això ha generat una indústria subterrània d’ambulàncies amb ànim de lucre que sovint estan dirigides per persones amb poca o cap formació. La família Ochoa lluita per sobreviure en aquesta jungla on l’ètica i la moral no sempre estan al servei de les persones que necessiten assistència mèdica.

 

GOOD NEIGHBOURS

Del 25 al 29 d’octubre per Filmin. 
* Estrena a Catalunya i a l’Estat espanyol. 

 

Directora: Stella van Voorst van Beest 
Gènere cinematogràfic: Documental
País: Països Baixos
Any: 2018
Durada: 82’


Sinopsi: Quan la Bep de Bruin va ser trobada morta a casa seva 10 anys després d’haver mort, la ciutat de Rotterdam va entrar en estat de xoc. Com havia pogut passar? L’Ada (59) i la seva millor amiga Wilma (70) decideixen oferir-se com a voluntàries en un programa contra la soledat impulsat per l’ajuntament. Juntes aniran porta per porta visitant persones grans que viuen soles i que necessiten ajuda.