Festival Tectònic, del 22 d’octubre a l’1 de novembre del 2020.

Salut, Drets, Acció és Tectònic

El confinament va arribar sense avisar, i veient com s’allargava més de l’esperat, cadascú des de casa seva, vam començar a pensar si seria possible continuar amb la Mostra de Cinema Salut, Drets, Acció després de tretze anys d’història. S’havia de cancel·lar o si ens podíem adaptar a les circumstàncies que s’anaven dibuixant, a poc a poc, amb el transcurs dels dies?  
 
Aquesta angoixa, era una situació compartida per diferents festivals del país, festivals que tenim com a objectiu potenciar el cinema com a eina de transformació social, per posar-lo al servei de la sensibilització i el canvi. 
 
Des de l’aïllament personal de totes nosaltres, ens vam trobar i vam coincidir en el fet que aquesta era una situació compartida, que l'única manera de poder construir una alternativa viable en un temps molt limitat era la col·lectiva. Ens havíem de donar suport entre els festivals de cinema social de petit i mitjà format, i així poder reformular els nostres projectes i sumar-los per fer del 2020 un any especial per totes nosaltres i pels nostres públics. Vosaltres.
 
I així és com neix el Festival Tectònic. Amb reunions de Jitsi als vespres després de les jornades de teletreball, amb cares noves i fortes complicitats, amb aprenentatges per davant i amb molta feina per fer. 
 
La Mostra de Cinema Salut, Drets i Acció, el Festival Protesta, el Terra Gollut film festival, el Clam Festival, el Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona, el Festival Inclús, el Festival Panòptic i la Mostra de Cinema Àrab i del Mediterrani de Catalunya vam decidir agrupar-nos al voltant d’un mateix nom i unes mateixes dates, i durant aquests dies sumar els nostres recursos, esforços, experiències, sensibilitats i discursos per generar un espai de reivindicació, de sensibilització, d’activisme i de lluita sempre al voltant del cinema
 
Des de la Mostra de Cinema Salut, Drets i Acció hem sumat a la programació del Tectònic tres documentals i dues activitats paral·leles al voltant de la lluita per una sanitat pública, universal i de qualitat. Esperem que siguin del vostre interès, que gaudiu i reflexioneu amb els documentals i que ens acompanyeu en les activitats que hem preparat. 
 
Així doncs, us animem a acompanyar-nos en aquesta aventura que és el Festival Tectònic, del 22 d’octubre a l’1 de novembre del 2020. Entre totes sacsejarem el món a través del cinema transformador i compromès. Ah! I recorda, pots seguir el Tectònic a les següents xarxes socials Twitter, Instagram, Facebook i Telegram. Llums, càmeres i acció!