SDA nova etapa salut planetària

"Salut, Drets, Acció" inicia una nova fase incorporant la mirada de la Salut Planetària

Aquest canvi de rumb del programa impulsat per Medicus Mundi Mediterrània per visibilitzar, debatre i crear coneixement entorn al Dret a la Salut, es fa de la mà de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) com entitat en consorci. 

 

Després de gairebé dues dècades treballant per la sensibilització, l’apoderament i la incidència política sobre el Dret a la Salut al món, Salut, Drets, Acció inicia una nova fase, per anar un pas més enllà, i incloure la cura i l’equilibri del medi ambient com a única via de conservació de la vida al planeta. 

 

 

Aquesta evolució es dona sense perdre els seus espais tradicionals ja consolidats en l’oferta social i cultural de la ciutat, com la Mostra de Cinema que celebrem cada any. I sobretot, mantenint l’essència i fil conductor de la campanya al llarg de tots aquests anys: la seva capacitat de crear coneixement científic i rigorós entorn al Dret a la Salut, posant en contacte a diferents actors tant de la societat civil organitzada, com de l’àmbit científic i universitari, i enxarxar-los tot estimulant un paper actiu de la ciutadania en tant que titular de Drets.

 

 

ISGlobal, nou company de viatge

 

La nova col·laboració de Medicus Mundi Mediterrània i el centre de recerca ISGlobal, neix del treball que les dues entitats estan portant a terme conjuntament a l’Amazònia Boliviana i que s’alinea amb l’objectiu de treballar també conjuntament en la sensibilització i l’augment del coneixement en Salut Planetària al Nord Global.

 

 

ISGlobal compta amb més de 30 anys d’experiència en el camp de la salut global, treballant per corregir les desigualtats a l'estat de salut de les diverses poblacions del món.

 

 

Més intercanvi entre el món acadèmic i l’administració pública

 

Com a novetat de la campanya destaquem els intercanvis entre universitats i entre administracions públiques sobre bones pràctiques en Salut Planetària com a resposta als reptes generats pel canvi climàtic a nivell global. 

 

 

D’aquests intercanvis es generarà un document de recomanacions polítiques que pretén ser el full de ruta per un incipient procés d’incidència política amb l’Ajuntament de Barcelona, però que esperem tingui un recorregut més enllà d’aquests dos anys de campanya.

 

 

El programa “Salut, Drets, Acció” compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.