17a Mostra Cinema Salut Drets Acció

Torna la Mostra de Cinema Salut, Drets, Acció amb el lema 'Ens hi juguem la vida'

La inauguració serà el pròxim 18 d’abril als Cinemes Girona amb un debat amb els protagonistes de ‘Don Benjamín’, un documental per reflexionar sobre el risc de la crisi ambiental per a la conservació de la vida al planeta.


Torna una nova edició de la Mostra de Cinema “Salut, Drets, Acció’, una cita ja consolidada en l’oferta social i cultural de la ciutat, per reflexionar i debatre a través del cinema sobre els diferents factors que impedeixen garantir el dret a la salut al món.

Al llarg dels anys, el focus s’ha posat en la desigualtat, però amb l’edició d’enguany, la Mostra de Cinema fa un pas enllà i incorpora la mirada de salut planetària.

Sota el lema ‘Ens hi juguem la vida’, la Mostra, impulsada per Medicus Mundi Mediterrània i amb la col·laboració l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), vol generar consciència i actitud crítica sobre el risc de la crisi ambiental i climàtica per a la salut de les persones i la conservació de la vida al planeta. I ho farà amb dinàmiques cinematogràfiques i de debat de la mà de persones expertes, que ajudaran a comprendre millor les diferents realitats que es veuran a la pantalla i, sobretot, apropar-nos als i les protagonistes d’aquestes lluites.

 

Un debat entorn al documental ‘Don Benjamín’ inaugura la Mostra

El film, produït per Medicus Mundi Mediterrània i En los confines, i que inspirarà el debat que tindrà lloc el pròxim 18 d’abril als Cinemes Girona, explica la realitat dels camperols de l’Amazona boliviana i com els seus ecosistemes productius i comunitaris es veuen afectats pels incendis i quines estratègies posen en marxa per mantenir la biodiversitat i els seus mitjans de vida.

Reflexionarem i debatrem sobre aquests temes de la mà dels protagonistes del documental: Benjamín i Luís Peña, agricultors de l’Amazònia Boliviana, María Agélica Toro, producció i fotografia fixa a Bolívia, i Ivan Zahínos, director del documental.

Les sessió és gratuïta amb reserva prèvia d’entrada.

 

La Mostra seguirà els pròxims mesos

La Mostra “Salut, Drets, Acció” es programarà a diferents equipaments els pròxims mesos i es podrà consultar a l’agenda d’activitats.

Recordem que la Mostra s’emmarca en el programa “Salut, Drets, Acció”, de Medicus Mundi Mediterrània i amb ISGlobal com a col·laboradora, un espai per visibilitzar, debatre i crear coneixement entorn al Dret a la Salut i, sobretot, la salut planetària com única via de conservació de la vida al planeta.

El programa compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.